BORSMENTA illóolaj, 100%-os, 10 ml

950 Ft
808 Ft -15%
Klubtagoknak: 850 723 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!

(Mentha piperita)

10 ml

  • Üzletünkben készleten
  • 3507
  • Illóolajok
Leírás

borsmenta.jpgA BORSMENTA a legillatosabb, legaromásabb mentafajta. Legfontosabb összetevői a mentol és a menton, fertőtlenítő, hűsítő, frissítő hatást biztosítanak.
A borsmenta illóolaja áttetsző, víztiszta vagy halványsárga; átható illata intenzív és jellegzetes. Elég pár csepp a párologtatóba, fürdővízbe, krémünkbe vagy fogkrémünkre, hogy jótékony hatásait megtapasztaljuk.
A borsmenta illóolaja segítségével igazán felfrissülhetünk, hiszen élénkíti a központi idegrendszert, szembeszáll az álmossággal és a fáradtsággal, növeli az éberséget, előmozdítja a tiszta gondolkodást.
Megnyugtatja és csillapítja az izmok működését, kifejezetten jól hat a stressz vagy a kapkodó étkezés miatt rendszertelenül mozgó emésztőszervi izmokra. Csillapítja a hányingert, a tengeribetegséget.  A borsmentaolaj ellazítja a feszült izmokat, oldja az izom- és a menstruációs görcsöket. Lehűti az átforrósodott testet, lázcsillapító, lelohasztja a duzzanatokat és gyulladásokat, enyhíti az izomfájdalmakat, a rándulások és az erőlködés miatt bekövetkezett izomlázat.
Enyhülést hoz a fejfájásra, akár feszültség miatt keletkezett, akár migrénes eredetű. Illata átjárja a testüregeket és kitisztítja azokat, javítja a légzés hatékonyságát.
A borsmentaolaj kiváló baktériumölő, erősen csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Ehhez csepegtessünk 3-4 cseppet egy tál forróvízbe, majd 20-30 pedig hajoljunk a gőz fölé (törölközővel letakarva), és hetente 1-2 alkalommal ismételjük ezt meg.
Emellett, élénkíti a vérkeringést, segít megszüntetni a száraz bőr színtelenségét. A borsmentaolajos masszázs visszaadja a bőr selymes lágyságát. A test és a fejbőr, valamint a haj zsírosságát is szabályozza. Összehúzza a hajszálereket, mérsékli a megpattant hajszálerek és a visszerek körüli vöröses-lilás elszíneződéseket. Szappanokba, testvajakba, hajápolási készítményekbe is tökéletes. Mivel hűsítő hatású, ezért a nyári időszakban kiemelten használhatjuk. A borsmentaolaj lehűti az érzelmeket, szétoszlatja a haragot, a hisztériát és az idegességet. Oldja a depressziót, eloszlatja a szellemi fáradtságot. Elevenné teszi és nagymértékben segíti az összpontosítást. Életre kelti a tunya központi idegrendszert, serkenti az agyműködést, tisztázza a gondolkodási folyamatokat.

Hogyan használd?

Párologtatás: csepegtess 5-6 cseppet aromalámpába.
Hűsítő aromafürdő: keverj el 3-6 csepp illóolajat egy evőkanál tejben, tejszínben vagy mézben, majd add fürdővizedhez.
Szauna: adj a felöntő kanál vizéhez 4-6 csepp illóolajat, majd felkeverve öntsd a forró kövekre.

Frissítő masszázs: 0,4 dl tiszta, finomítatlan napraforgó vagy olívaolajhoz  keverj 10 csepp illóolajat, és masszírozd a bőrbe.

Szájvíz: 2-4 csepp illóolajat keverj desztillált vízbe, majd ezzel öblögess.

Rovarcsípés okozta viszketés: 1 teáskanál olívaolajhoz adj 1-3 csepp illóolajat, majd finoman masszírozd el.

Arcszesz: oldj fel 70%-os tiszta alkoholban 10-15 csepp illóolajat, hagyd állni 48 órán át, majd adj hozzá 30 ml desztillált vizet, végül pedig rázd össze az egészet.

Értékelések