NARANCSVIRÁG (Neroli) illóolaj, 100%-os, 10 ml

950 Ft
760 Ft -20%
Klubtagoknak: 760 680 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!

(Citrus bigaradia)

10 ml

  • Üzletünkben készleten
  • 3545
  • Illóolajok
Leírás

narancsvirag.jpgA  nyugtató NARANCSVIRÁG illóolaj (neroli)

Egy illatos citrus olaj, amely a legdrágább olajok egyike. A keserű narancsfa (Citrus aurantium) - Sevilla-i narancs -, virágából lepárlással nyert olaj. A narancsvirág párlatát az első áprilisban megjelenő virágokból nyerik ki. A virágokat kora hajnalban szedik le, mielőtt a nap melege hatna frissességükre, majd vászonzsákokba gyűjtik őket. Még aznap párolják őket, megőrizve friss illatukat, előállítva a lágy és nőies esszenciát. Ősszel, a narancsfa második virágzása kevesebb esszenciát bocsát ki. A Mediterrán régió teljes területén a fehér narancsvirág a tisztaság jelképe. Illata meghatározó édes és intenzív virágillat.

Számos parfüm elengedhetetlen összetevője, nemcsak meghatározó illata, de nyugtató hatása miatt is. Sokáig őrzi illatát, így a legdrágább parfümökben kiemelt szerepet kap, fixálja és összetartja a különböző összetevőket. Alkalmazható helyileg, vagy elszórtan, vagy belégzéssel is nyugtat. Javítja a bőr egészségét, regenerál, segíti rugalmasságnak megtartását. Segít a bőr megnyúlásából eredő csíkok halványításában, és jelentős a szerepe a hegesedés csökkentésében; halványítja a megtört hajszálerek okozta bőrelváltozást.
Aromaterápiaként a neroli olaj illata nyugtató és lazító, segíthet enyhíteni a szorongást, szívdobogást, az álmatlanságot és a stressz okozta depressziót.

Értékelések