LEVENDULA illóolaj, 100%-os, 10 ml

950 Ft
810 Ft -15%
Klubtagoknak: 850 720 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!

(Lavandula)

10 ml

  • Üzletünkben készleten
  • 3534
  • Illóolajok
Leírás

levendula.jpgA LEVENDULA illóolajról nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az illóolajok jolly jookere!
A levendulában mintegy 150 olyan vegyületet találhatunk, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetünkre. 
Javasolt felhasználási területeit szinte lehetetlen felsorolni, ezért csupán a legfontosabbakat igyekszünk itt összefoglalni.
A levendula az egyik legértékesebb olajok közé tartozik a pattanások kezelése szempontjából. Segít újra egyensúlyba hozni a túlzott faggyútermelést, csökkenti a hegesedést, fájdalomcsillapító, vírusölő. Erőteljesen antibakteriális hatású. Citromfűvel kombinálva vírusellenes hatása kiemelkedő. Kisebb égések kezelésére is kiváló. Alkalmazz levendula illóolajat a fájdalom ellen, megelőzi a bakteriális fertőzést és segíti a heg nélküli gyógyulást. A seb kitisztul.  
Láz esetén, a hűtőfürdő alkalmazásakor csepegtess a vízbe néhány csepp levendula illóolajat. A módszer hatásos felnőtteknél is. Készítsd el saját „repülősódat” -tengeri só, levendula illóolaj, borsmenta illóolaj és bazsalikom illóolaj keverékéből, kedvezően hat szédülés, fejfájás esetén. Kiváló fejfájás csökkentésére úgy is, ha jeges hideg vízbe mártott borogató kendőre csepegtetsz néhány csepp levendula illóolajat, de remek a homlok, halánték, tarkó, és a nyak masszírozására is. A jobb alvás érdekében 3-4 csepp levendula illóolajat cseppents a párnádra. Kisgyermekek esetében masszírozz a hátukra 1 csepp levendula illóolajat, vagy az esti fürdőzésnél a kádjukba cseppents néhány cseppet.
Keverd a levendula illóolajat rozmaringgal és zsályával, dörzsöld a halántékodba és csuklódra. Csökkenti a fáradtságot és segít megőrizni a figyelmedet. Masszírozz néhány csepp levendula illóolajat az alhasi tájékra, vagy alkalmazz levendula illóolajos meleg borogatást, ezzel enyhítheted a menstruációs görcsöket. A rovarok, elsősorban a lepkék,  szúnyogok, moszkitók utálják a levendula illatát. Annak megakadályozása érdekében, hogy a bogarak megcsípjenek, kend be magad egy kis levendula vízzel mielőtt a szabadba mennél, vagy az ágyba 3-4 csepp levendula illóolajat cseppentve védd magadat ezektől a bosszantó rovaroktól. A rovarcsípésbe dörzsölt néhány csepp olaj csökkenti a viszketést, gyulladást. A molyok ellen helyezz levendulavirágot a szekrénybe, vagy cseppents bele levendula illóolajat. A levendula illóolajos borogatás csökkenti az övsömör tüneteit, ám az eredményhez legalább 5-8 napos kúra szükséges.
A levendula illóolaj az egyik legjobb aromaterápiás szer. Napközben tökéletes a szorongás, a pánikreakciók és a stressz ellen  például úgy, hogy 5-8 cseppet  párologtatóba teszünk.

Ha igazán kényeztetni akarod magadat, ápolni lelkedet, akkor a fürdővízedbe feltétlenül tegyél néhány csepp levendula illóolajat. Hidd el, nem fogsz csalódni! 

Értékelések