Ausztrál teafaolaj, 100%-os tisztaságú * 10 ml

1 390 Ft
1 112 Ft -20%
Klubtagoknak: 1 110 1 000 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!

(Melaleuca alternifolia)
10 ml

Leírás

A BODICO TEAFAOLAJ eredeti ausztrál, a teafa Melaleuca alternifolia leveléből készült, 100%-os tisztaságú, természetes, desztillációval előállított esszencia!
A természet ajándéka, minden cseppje kincs!
48 organikus összetevőt tartalmaz
(pl.: Vidiflor, Terpin, Pinen, Zymon, Cineol).  Az összetevők közül 4 (Vidiflor, Beta-Terpineol, L-Terpinerol, Allyhexonat) a természetben csak a teafaolajban található.
Felhasználási módjainak sora szinte végtelen, nem is hinnénk, hogy mind a háztartásban, mind a gyógyításban hány féle módon lehet segítségünkre ez a csodálatos olaj.
Sokrétű hatása miatt a TEAFAOLAJ az ausztrálok szerint valóságos minipatika, egyetlen üvegbe zárva!


A mirtuszfélék családjába tartozó teafa leveleiből vízgőz-desztillációjával készült esszencia. A világnak csupán egyes régióiban előforduló teafa elsősorban Ausztráliában (Dél-Wales) őshonos, 8 méter magas keskenylevelű fafajta. Az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat. A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere; gyógyító hatása tudományosan bizonyított.

Napjainkban a betegségeink nagy részét baktériumok, vírusok és gombák okozzák; immunrendszerünkre pedig a lelki, szellemi és materiális környezetszennyezés következtében óriási teher hárul. Ezek elkerülésének egyik élharcosa a hazánkban még mindig kevéssé ismert gyógyító elixír, a teafaolaj.

Mire használjuk?


Kiváló, antiszeptikus hatású, baktérium-, vírus- és gombaölő szer.
Immunrendszer-erősítőként jól alkalmazható nátha, megfázás, influenza, torokfájás, arc- és homloküreg gyulladás, a felső légutak nyálkahártya gyulladása esetén.
A nőgyógyászatban nélkülözhetetlen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása, nemi fertőzések esetén.
Kitűnően használható arthritis, izom- és más fájdalmak csökkentésére, húgyúti- és hólyag megbetegedések, visszértágulás, lábszag, lábgomba, horzsolások, vágott seb, égési seb, herpesz, kullancs- és rovarcsípés, kiütés, pattanás, szemölcs, hajkorpa, hajtetű, viszkető fejbőr, zsíros haj kezelésére.
Gyógyítja a fogágyak bakteriális betegségeit; megakadályozza az ínysorvadáshoz vezető fogínyvérzést.

A háztartásban a fehérnemű higiéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész; a rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására. Alkalmas az egész lakás fertőtlenítésére, szagtalanításra!

Természetesen, javasolt a használata aromalámpába, párologtatóba légtisztításhoz, rovarok elűzésére! A teafaolaj sajátságos illata hatásosan közömbösíthető néhány csepp levendulaolaj vagy citromolaj hozzáadásával!

Hogyan használjuk * Házipatika tippek és tanácsok

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik! Még a nehezen gyógyuló sebek is gyorsan behegednek, ha lemosás, ill. borogatás során érintkeznek e kivételes gyógyerejű olajjal, amely illatosítót, konzerváló anyagot nem tartalmaz!

  • BABAÁPOLÁS! Fürdővízbe teáskanálnyi olívaolajhoz 1 cseppet. Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe 1 cseppet keverni. Tejótvarra: 2 teáskanálnyi olívaolajhoz 5 cseppet.
  • Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, kiütés, rovarcsípés, égésre, napégésre, a sérült felületbe bedörzsölni.
  • Fülfájdalomnál belecseppenteni a fülbe.
    Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.
  • Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozza be.
  • Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: meleg vízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolaj, ezzel gargalizálni.
  • Megfázás, nátha, arcüreggyulladás, arc-szauna esetén inhaláláshoz: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolaj. Becsukott szemmel inhalálni
  • Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölni. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.
  • Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat a samponhoz, vagy vízbe keverve, bemasszírozni a fejbőrbe, azután jól kiöblíteni.
  • Ülőfürdőként: hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén adjunk 6 cseppet a fürdővízhez.
  • Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszag ellen: meleg vízbe 10 csepp teafaolaj. Lábgomba kezelésére: 4 cseppet tenni egy meleg lábfürdőbe, majd bedörzsölni az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.
  • Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerbe pár cseppet.
  • Fürdőszobában, konyhában, penészes foltok tisztítására, általános fertőtlenítésére, felmosáshoz, 1 liter vízhez 3-5 csepp teafaolajat adni.
  • Levegő tisztítására, rovarok távoltartására: párologtatóba, aromalámpába, mécses-házikóra pár csepp, vagy 10 csepp a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell!
Gyermekeknél mindig hígítva kell használni!

Veszélyei: Allergiát ritkán okoz, az előírtnál hosszabb ideig tárolt illóolaj azonban kiválthatja.
Sugár- és kemoterápiás kezelés alatt a használatát mellőzni kell.

Értékelések