LILIOM illóolaj, 100%-os, 10 ml

950 Ft
Klubtagoknak: 850 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!

(Lilium)

10 ml

  • Üzletünkben készleten
  • 3535
  • Illóolajok
Leírás

liliom.jpgA LILIOM illatos olajával a fülfájást és az égési sérüléseket kezelheted. Alkalmazhatod bőrkiütések, kelések puhítására és tisztítására is.

A liliom évelő növény, hosszú szára végén nagy virágokkal. Több mint 100 fajta liliom létezik elterjedve az egész világban, osztályozásuk a virágok formája és a virágzat szárhoz viszonyított elhelyezkedése szerint történik. A Lilium Candidum fajnak 6 szírma és 6 porzója van, a szirmok fehérek, sárgás-barnás szinezékkel.

A tisztaság jelképe lévén, a liliom nemes virágnak számít és királyi jelképnek tartják. Perzsiából, a mai Irán területéről származik, a liliomfélék (liliaceea) csoportjába tartozik, napjainkban főleg a mediterrán vidékeken termesztik. A fehér liliomot régi idők óta használják a bőr szépítésére, olajba vagy alkoholba áztatva.
Főbb tulajdonságai: kivilágosítja a bőrt és megelőzi a foltok megjelenését, csökkenti a májfoltokat és a pirosságot,megelőzi a bőr kirepedését, hidratáló, megnyugtatja a bőrt, enyhíti az irritáció okozta pirosságot, enyhén gyulladásgátló, hozzájárul a bőr védőgátjának rendbentartásához. Jól alkalmazható a kozmetikai iparban is: megfelel bármely bőrtípusra, elszíneződött bőrre, öregségi foltos bőrre, irritált bőrre, törékeny vagy érzékeny bőrre, kézápolásra, terhesség alatti bőrápolásra.

Alkalmazható tisztán vagy összetevőként az arc, nyak és dekoltázs mindennapi ápolására, bőrvilágosító hatású nappali és éjszakai krémekbe, arcszérumokba és olajos készítményekbe, nyugtató,  csillapító krémekbe, kenőcsökbe, bőrelszíneződés elleni krémekbe, emulziókba; elöregedett bőr ápolására való készítményekbe, kézápoló krémekbe, kenőcsökbe.

Értékelések