SZEGFŰSZEG illóolaj, 100%-os, 10 ml

950 Ft
Klubtagoknak: 850 Ft

A klubtagság előnyeiről, és a további elérhető kedvezményekről bővebb információért
Kattints ide!(Syzygium aromaticum)

10 ml

  • Üzletünkben készleten
  • 3558
  • Illóolajok
Leírás

szegfuszeg.jpgA SZEGFŰSZEG illóolaj édes, erős illata a tömjént idézi. Antibakteriális és érzéstelenítő hatású. Elriasztja a szúnyogokat.

Fertőtlenítő hatását már a közép­korban ismerték, bár akkor még nem tudták, hogy összefüggés van a kórokozók, fertőzések és a betegségek kialakulása között. Amikor Európában tombolt a fekete halálnak is nevezett pestis, a szegfűszeg illóolaj az orvosok és az ápolók előszeretettel alkalmazott gyógyszere volt. 

A szegfűszeg rágcsálása jelentősen csökkenti a fogfájást, megakadályozza a fogínygyulladások vagy a foghúzás utáni sebek bakteriális fertőzését. A szegfűszeg illóolajat erős fogfájás esetén kivételesen köz­vetlenül is felvihetjük a fájó fog környékére, hogy tompítsa az aktivált és fájdalmat okozó idegen az ingerületet például egy fülpiszkálóra cseppentve.

Általában a szegfűszeg illóolajat nem szabad hígítás nélkül alkalmazni, mert arra érzékenyeknél bőrirritációt okozhat. Allergiára hajlamos személyek az illó­olajat csak allergiateszt elvégzése után alkalmazzák.

Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, parazita- és vírusellenes illetve fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásairól ismert. Stimulálja a bőr vérkeringését, segíti a bőrhibák megszüntetését, és bár (ahogy azt fentebb jeleztük), lehet enyhe bőrirritáló hatása, ennek ellenére rendkívül kedvelt összetevője a férfi parfümöknek.

Felhasználható még aromalámpához, levegő illatosításához és aromaterápiás célokra.

Értékelések